Droog haar en een vettige hoofdhuid?..

hair scrub homemade hoofdscrub diy scrub hoofdhuid 480x545

Je glanzende lokken zijn verleden tijd, en je hoofdhuid is super snel vettig de laatste tijd.

De laatste keer dat je je haren hebt gewassen was gisteren, maar met 1 blik naar je spiegelbeeld besluit je het haar weer even lekker een flinke wasbeurt te geven. Je pakt onder de douche je shampoo weer en begint weer eens lekker te boenen.
2x zelfs, zodat alles écht goed schoon is!

Maar wat gebeurd er nu eigenlijk met die hoofdhuid en met het haar?

Bij een té krachtige reiniging (supermarkt shampoos) wordt het natuurlijke beschermlaagje van je haar afgestript (bye bye glans!) en het gezonde talglaagje wordt volledig van je hoofdhuid afgeschrobd. ‘Súper goed juist!’ zou je denken?! ..

Nou… Niet echt dus. Een gezonde hoofdhuid heeft een klein laagje talg nodig voor de soepelheid en de bescherming van de huid. En wanneer alles opeens he-le-maal verdwenen is gebeurd er het volgende: De talgproductie gaat aan de slag! Er zit immers niets meer! Er wordt talg aangemaakt om weer dat beschermlaagje te vormen. Maar.. meer dan nodig is! En die productie zetten we niet zomaar even stop.

En jij …. Jij wast het waarschijnlijk de volgende dag gewoon nóg een keer. Logisch..
Je komt in een visuele cirkel terecht.

Maar wat dan wel?!

Eigenlijk is het heel simpel. Wees lief voor je haar en hoofdhuid en gun het een mildere reiniging.
Dan behoudt je de soepelheid en glans op de lengtes van je haar en je hoofdhuid is niet zo van slag. Alles wordt na een wasbeurt gewoon veel meer in balans gehouden.

Groetjes,

Je hoofdhuid en glanzende lokken.

Voor vragen, bel of app gerust!
Fleur Hairdesign.