Je nieuwe haarkleur, en nu?!...

142118365 236082054678865 1781384849708424824 n

Je loopt de salon uit met een super mooie haarkleur en bakken aan informatie, en nu?!.....
Het haar is met liefde verzorgd en er zijn mooie kleurpigmenten in het haar gezet. Je krijgt veel complimenten en je bent er zelf ook super blij mee. En dan .. na een paar dagen moet je je haren toch weer gaan wassen.

Je staat onder de douche, en denkt nog aan de woorden van je kapster. Over de shampoos, conditioner. Je draait je om en je ziet je vertrouwde shampoo staan. Die shampoo koop je eigenlijk altijd bij de supermarkt, 2 voor de prijs van 1.

Je begint je haren te wassen en eigenlijk zie je na een week al dat je kleur er duidelijk anders uitziet.
Hoe dan ?! Je bent tenslotte niet lang geleden bij de kapper geweest!

Oke, stukje makkelijke theorie.

Bij het inkleuren van het haar worden er kleurpigmenten vastgezet in én om het haar.
Wanneer een shampoo een té krachtige reiniging heeft (zie: o.a. supermarkt producten), spoelen ze de kleurpigmenten regelrecht je doucheputje in. De shampoo heeft dus een strippende werking op je mooie nieuwe haarkleur.

Deze krachtige reiniging is trouwens ook niet best voor de gezondheid van je haar en je hoofdhuid. Daar kom ik in een andere blog op terug.

Wat dan wel?!

Een salonproduct. En nee, ik zeg dat niet voor de verkoop. Het is simpelweg het beste product voor de houdbaarheid van je kleur en de gezondheid van je haar en hoofdhuid.
Door de mildere reiniging blijven de kleurpigmenten beter zitten en de natuurlijke beschermlaag van het haar blijven intact. En dus… een langere houdbaarheid van je kleur en het behoud van je glanzende lokken!

Nog een kleine Tip: Spoel het haar uit met lauw water. Wees lief voor je haar.

Groetjes, 

Je mooie nieuwe haarkleur.

Voor vragen, bel of app gerust!
Fleur Hairdesign.