Wanneer moet je nu echt naar de kapper?

Zwart Wit Eenvoudig Citaat Instagram Post 13 1 2

 

 

Veel meiden met lang haar zien wij vaak maar 1 of 2 keer per jaar.

Is het echt nodig om je haar te knippen??

En wat gebeurd er met het haar nadat het geknipt is?

Dat ga ik jullie uitleggen in dit verhaal. ðŸ˜Š

 

Waarom knippen we haren?
Wij vrouwen föhnen vaak ons haar, en we kleuren en stylen het regelmatig, maar ook het uithalen van een haarelastiekje verloopt niet altijd zo soepeltjes. Noem het maar op.. Ondanks dat we er alles aan doen om onze lokken te beschermen, hebben onze haren best wat te verduren.

Soms merk je dat de uiteinde van je haar een beetje stug aanvoelt. Je doet er alles aan om het weer lekker zacht te krijgen, net zoals bij de kapper.  

Maar hoezo lukt dat niet?
Dat komt waarschijnlijk omdat de punten dan aan de onderkant van je haar aan het splijten zijn.

En wat bedoelen we daarmee?...
De onderkant van het haartje gaat kapot. Het gaat als het ware uit elkaar staan. Daardoor voelt het haar stug. Het kan geen product meer vasthouden om de verzorging in zich op te nemen, en dus krijgt het geen voeding meer.

Een gespleten haarpunt kan je vergelijken met een klein scheurtje in je nagel. Het begint als een klein scheurtje en als je ermee door blijft lopen word het scheurtje groter. Dat is precies hetzelfde zoals bij je haar. Wij knippen de haren om gespleten punten en de knikjes aan de onderkant uit je haar te halen, waardoor het weer soepeltjes aanvoelt én lekker door kan groeien!

 

En wanneer is knippen nu verstandig?
Als je haar snel in de klit raakt, dan is een bezoekje aan de kapper wel handig. Ook als je haar futloos is als het niet meer lekker valt, is dat een teken dat de kapper geen overbodige luxe is voor je lokken. Het haar word te zwaar en het heeft moeite om in zijn natuurlijke vorm te vallen. Vooral met krul kan dit duidelijk zichtbaar zijn.  

Onze lange lokken zouden eigenlijk 4 keer per jaar (om de 3 maanden max) naar de kapper moeten, (en dus jij ook😉) Zo houdt je je haar mooi sterk en gezond en gaat er elke keer een klein stukje af. Vooral als je langer haar wilt is een regelmatige kappersbeurt dus eigenlijk extra belangrijk. Dus dames… wees lief voor je haar. De juiste verzorging houdt je haar ook sterker, het juiste advies krijg je altijd in de salon.

Pak eens eens een klein plukje haar en kijk naar de puntjes.. Als je van die witte stipjes (knikjes) en gespleten punten ziet dan weet je dat het geknipt mag worden. Als je een enkele tegen komt dan maakt dat niet heel erg veel uit, Maar als het er meerdere zijn…

Dan is het tijd voor jouw knipbeurt! ðŸ˜Š

 

See U Soon!